#muziek #animatie #video

Dubbel project: Sinjael

Waai door mij (live)

Review

Renske Ytsma
Bandlid Sinjael

"Creatief vastgelegd door Nynke. Mooi vanuit verschillende hoeken opgenomen, waardoor het een speelse weergave is om naar te kijken en luisteren. Geluid in een feesttent is lastig vast te leggen, toch is het geluid bij deze video prima. Het lied is goed te volgen door het toevoegen van ondertiteling. Kortom, prachtige opname."

Het project

De gospelband Sinjael, in 1993 begonnen, bestaat uit 6 bandleden. De naam van de groep is een Fries woord en betekent "signaal". Deze naam is gekozen om Gods woord als een signaal naar de mensen te brengen. De teksten zijn, net als de muziek, door de groepsleden zelf geschreven en zijn in het Nederlands en Fries.

Waai door mij is een van de nieuwste liederen van Sinjael. Tijdens de uitvoering in de feesttent in Jistrum, is er van dit lied een live opname gemaakt.

Leermoment

Audio goed opnemen in een feesttent is een grote uitdaging. Omdat het live is gefilmd, kon het ook maar één keer opgenomen worden. voor deze video heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een statische tweede camera waardoor ik goed kon schakelen tussen de twee standpunten. Geen statief mee hebben zorgt er voor dat je creatief wordt met kisten en koffers om toch een stabiele plek voor de camera te creëren.Oorlogskind (lyrics video)

Review

Egbert Schilstra
Bandlid Sinjael

"De zwart-wit beelden treffen de juiste sfeer. Als maker van het lied vind ik de gekozen foto’s een extra dimensie geven aan het drama van de oorlogen. De beelden gaan vloeiend over en maken en maken een indrukwekkend geheel van verdriet naar hoop. Hier zet je het lichtende kruis als teken neer. Je laat beelden terugkeren, zodat er rust en daarmee meer zeggingskracht ontstaat. Na de video wordt je dan ook even stil."

Het project

De duistere gevoelens rondom oorlog en tegerlijkertijd ook hoop op een betere toekomst. Deze twee dingen zijn nauw verbonden in deze video.De zwart-wit beelden zorgen er voor dat de somberheid van oorlog erg voorop komt te staan. Toch spreken de verschillende beelden ook van hoop in de toekomst.

Leermoment

Mijn leermoment zat voornamelijk in het vertellen van het verhaal. Natuurlijk heb ik ook veel geleerd tijdens de montage van de video, maar het meeste werk zat in het kiezen van de beelden die goed bij de muziek en het verhalen zouden passen. Om op deze manier een geheel te maken van de muziek en een beeldverhaal was leuk om te doen.