#video #montage #opnames #concert

Jublieumconcert opnames

Home > Cases > euterpe

Het project

Muziekvereniging Euterpe is een fanfareorkest en bestaat al sinds 1895. Euterpe laat op vele festiviteiten in en om Beetsterzwaag van zich horen. Dit tot veel plezier van de leden en toeschouwers. Naast het concertorkest heeft Euterpe nog drie andere orkesten: het dweilorkest ‘Net sobje mar blaze’, het opleidingsorkest en het opstaporkest.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Euterpe staat een jubileumconcert met Cor Bakker op het programma. Helaas heeft de uitbraak van Covid-19 het evenement moeten uitstellen. Maar na twee lange jaren wachten is het speciale moment eindelijk aangebroken. Het concert is nu opgenomen en gemonteerd in vijf verschillende video's, zodat de orkestleden en andere geïnteresseerden de muziek kunnen beluisteren wanneer ze maar willen.

Leermoment

Dit project was een belangrijke leermogelijkheid voor mij, gezien de enorme omvang van de taak. Elk aspect van het filmproces moest perfect worden uitgevoerd, wat een nauwgezette planning en voorbereiding vergde. Aangezien we vier camera's gebruikten tijdens de opnames, werd er veel tijd besteed aan postproductiebewerking. Al met al waren de uiteindelijke video's uitzonderlijk, en ik ben dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van zo'n indrukwekkend project.