#muziek #animatie #video

Dubbel project: Sinjael

Waai door mij (live)

Review

Renske Ytsma
Bandlid Sinjael

"Creatief vastgelegd door Nynke. Mooi vanuit verschillende hoeken opgenomen, waardoor het een speelse weergave is om naar te kijken en luisteren. Geluid in een feesttent is lastig vast te leggen, toch is het geluid bij deze video prima. Het lied is goed te volgen door het toevoegen van ondertiteling. Kortom, prachtige opname."

Het project

De gospelband Sinjael, in 1993 begonnen, bestaat uit 6 bandleden. De naam van de groep is een Fries woord en betekent "signaal". Deze naam is gekozen om Gods woord als een signaal naar de mensen te brengen. De teksten zijn, net als de muziek, door de groepsleden zelf geschreven en zijn in het Nederlands en Fries.

Waai door mij is een van de nieuwste liederen van Sinjael. Tijdens de uitvoering in de feesttent in Jistrum, is er van dit lied een live opname gemaakt.

Leermoment

Audio van hoge kwaliteit opnemen in een feesttent vormt een enorme uitdaging. Door het live karakter van de opname is er maar één kans om het goed te doen. Voor een optimaal resultaat heb ik bij deze videoproductie een statische tweede camera gebruikt, zodat ik naadloos kon schakelen tussen twee verschillende perspectieven.Oorlogskind (lyrics video)

Review

Egbert Schilstra
Bandlid Sinjael

"De zwart-wit beelden treffen de juiste sfeer. Als maker van het lied vind ik de gekozen foto’s een extra dimensie geven aan het drama van de oorlogen. De beelden gaan vloeiend over en maken en maken een indrukwekkend geheel van verdriet naar hoop. Hier zet je het lichtende kruis als teken neer. Je laat beelden terugkeren, zodat er rust en daarmee meer zeggingskracht ontstaat. Na de video wordt je dan ook even stil."

Het project

De duistere gevoelens rondom oorlog en tegerlijkertijd ook hoop op een betere toekomst. Deze twee dingen zijn nauw verbonden in deze video.De zwart-wit beelden zorgen er voor dat de somberheid van oorlog erg voorop komt te staan. Toch spreken de verschillende beelden ook van hoop in de toekomst.

Leermoment

Tijdens mijn ervaring heb ik waardevolle inzichten verworven in het vertellen van verhalen. Tijdens het bewerken van de video heb ik verschillende nieuwe technieken geleerd, maar het grootste deel van mijn inspanningen ging naar het selecteren van de meest geschikte beelden die het verhaal en de muziek aanvulden. Het was een heerlijke ervaring om een coherent en boeiend visueel verhaal samen te stellen door muziek en beelden te combineren.